Električni bojler

Električni bojler uglavnom je manji tip bojlera od, primjerice, plinskih bojlera. Iako sam po sebi nije kompliciran za postaviti, zahtijeva stručno znanje i iskustvo vodoinstalatera, s obzirom da se spaja i na električnu mrežu i na vodovodnu mrežu.

Montaža električnog bojlera

Montaža električnog bojlera postupak je za koji je najbolje da ga obavi stručna osoba, vodoinstalater s iskustvom. U pravilu se ne radi o kompliciranom postupku, no bojler prije svega treba biti postavljen ispravno, čvrsto i kvalitetno na odgovarajuću visinu, odnosno razmak od cijevi na koje ga se priključuje.

Bojler se također spaja i s električnom mrežom, što dodatno poziva na oprez i potrebu za stručnjakom koji zna što radi. Nikako ne preporučujemo da se nestručna osoba bavi ovim zadatkom iz razloga što to može rezultirati i financijskom štetom i opasnošću po korisnike.

Kroz dugi niz godina rada obavili smo brojne montaže i postavljanja električnih bojlera te ćemo rado montirati i vaš uz maksimum kvalitete i sigurnosti.
montaza elektricnog bojlera
popravljanje elektricnog bojlera

Popravak električnog bojlera

Popravak električnog bojlera nužan je ako je došlo do nekog kvara. Najčešće se radi o kamencu nakupljenom na grijaču, zbog čega on više ne služi svojoj svrsi ili radi otežano, uzrokujući vam slabije grijanje vode i veće račune za struju.

Ponekad neće biti moguće popraviti nastali kvar ili popravljanje bojlera jednostavno neće biti isplativo. U tom slučaju bit će potrebno zamijeniti bojler novim, no pozitivno je to što električni bojleri koštaju dosta manje od plinskih te ne predstavljaju toliko veliku investiciju kad uzmete u obzir koliko će vas dugo novi bojler služiti uz ispravno i pravovremeno održavanje.

Majstor za bojler

Trebate montažu, servis, popravak ili postavljanje električnog bojlera? Na pravom ste mjestu, Majstor za bojlerVodoinstalater Osijek  pokriva sve navedene usluge. Kontaktirajte nas s povjerenjem!

Servis električnog bojlera

Servis električnog bojlera podrazumijeva održavanje bojlera, uklanjanje kamenca i vođenje brige o tome da se spriječe mogući kvarovi na njemu. Električni bojleri se u pravilu manje kvare od plinskih, no i oni su podložni nakupljanju kamenca, a ako su nestručno spojeni, i drugim vrstama kvarova. 

Ponekad će biti potrebna zamjena grijača, ako je potojeći već previše načet djelovanjem kamenca te postoji mogućnost kvara.

Servisom električnog bojlera osiguravate mu duži vijek trajanja te smanjujete šansu da se dogodi neki neočekivani kvar na njemu.
servis elektricnog bojlera osijek

Galerija

FAQ - često postavljena pitanja

Gdje kupiti električni bojler?

Električni bojler možete kupiti u većini trgovina bijelom tehnikom ili većim trgovačkim lancima koji prodaju, između ostalog, kupaonsku opremu, sanitarije i sl. Električni bojleri cijenom su u pravilu povoljniji od plinskih. Iako im cijena varira, moguće je vrlo povoljno pronaći dosta dobar bojler poznatog proizvođača i pristojne kvalitete.

Koliko traje ugradnja bojlera?

Ugradnja bojlera ne bi trebala trajati predugo ako su ispunjeni svi preduvjeti – kupljen bojler, adekvatni nosači postavljeni i sl. Samo trajanje može varirati, no jednom kad je postavljen na zid, bojler se relativno brzo spoji na vodovodnu mrežu i struju.
Primarni cilj nam je osigurati da bojler bude spojen stručno i profesionalno te da bude potpuno siguran za uporabu u vašem kućanstvu.

Koja je cijena ugradnje bojlera?

Cijena ugradnje bojlera ovisi o opsegu rada koji je potrebno obaviti, što može uključivati demontažu starog bojlera, prilagodbu ili postavljanje novih nosača, montažu novog bojlera... Cijenu u pravilu dogovaramo na licu mjesta nakon procjene situacije.

Mogu li samostalno ugraditi električni bojler?

Samostalnu ugradnju električnog bojlera ne preporučujemo nikome tko nije stručan po pitanju spajanja struje i vode. Nestručno montiran i spojen bojler potencijalna je opasnost za ukućane, a može rezultirati i kvarom te financijskom štetom.
Iz tog razloga savjetujemo uvijek angažman profesionalaca te vam stojimo na raspolaganju ako vam je potrebno stručno i kvalitetno montirati električni bojler.

Koji su znakovi kvara na bojleru?

Znakove kvara na bojleru nije teško primijetiti. Ako se bojler ne uključuje, što ćete primijetiti po tome da ne svijetli lampica na bojleru, te slabije zagrijava vodu ili ju uopće ne zagrijava, nastao je problem. Kamenac koji se nakuplja na grijaču često uzrokuje probleme sa zagrijavanjem vode ili čak prestanak rada grijača.
Ako je, pak, bojler procurio, smjesta ga trebate isključiti, zatvoriti ventil dovoda vode i pozvati vodoinstalatera koji će provjeriti situaciju i savjetovati vam što dalje. Curenje vode iz bojlera, osim što je potencijalno opasno, ako se ne spriječi na vrijeme, uzrokovat će poplavljivanje, što je posebno nezgodno ako živite u stambenoj zgradi.
© Copyright 2020 - Vodoinstalater Osijek - Sva prava zadržana. 
iQ-Agencija
envelopephone-handsetmap-marker