Popravak sanitarija

Popravci sanitarija česti su vodoinstalaterski zahvati. Najčešći problemi do kojih dolazi jest curenje vode iz sanitarija, najčešće iz slavine ili sifona koje je načelo vrijeme. Dotrajalost sanitarija ili njihovih dijelova nekad je potrebno riješiti zamjenom, a u situacijama kad je moguće otkloniti kvar bez zamjene sanitarija, tako i postupamo.
NAZOVI ODMAH

Zamjena sifona

Zamjena sifona čest je postupak. Sudoper, umivaonik, tuš kabina...sve su to sanitarije koje svakodnevno koristimo, i to često. Zaštopanje je rješiv problem koji ne zahtijeva zamjenu sifona, no kad curi voda iz sifona, nema drugog izbora. 

Zamjena sifona sama po sebi nije težak zadatak niti će vas puno koštati, a osigurat će vam mir dugo vremena.
Kroz godine smo obavili brojne zamjene sifona, stoga stojimo i vama na raspolaganju i rješavamo vas muke da vam voda izlazi iz sifona koji su stari i dotrajali.

Zaštopanje sifona

Zaštopanje sifona relativno je često, a uzrokuje ga zbilja sve ono što kroz njega prolazi – dlake, ostaci hrane i kave, ostaci sapuna i deterdženta, razna prljavština te masnoće koje se unutra stvrdnjavaju i talože. 

Problem zaštopanog sifona je relativno lako rješiv. Često ćete ga uspjeti odštopati i sami sredstvima iz kućne radinosti. Postoje brojni načini da samostalno odštopate djelomično, pa i potpuno zaštopan sifon. 

U situacijama gdje to nije moguće, mi ćemo preuzeti stvar i riješiti vas briga i potencijalne poplave.
montaza i postavljanje sifona
Radimo sve popravke i održavanje sanitarija uslijed renoviranja, uređivanja ili prema potrebi.
Osim kupaonskih sanitarija, popravljamo kuhinjske sudopere sa svim potrebnim instalacijama te kuhinjske pipe.
montaza pipe slavine

Popravak slavine

Popravak slavine najčešće znači zatezanje vijka tamo gdje je popustilo i eventualno čišćenje od kamenca. Međutim, ako je slavina dotrajala i dođe do nekontroliranog curenja vode ili generalno otežanog korištenja iste i popravljanje slavine nije dobra opcija, najbolje rješenje je zamijeniti ju novom, kvalitetnom slavinom.

U nekim situacijama može se obaviti samo zamjena gumice na slavini, ako je istrošena gumica razlog curenja vode.

Slavine se kreću u raznim cjenovnim razredima, a ima ih i raznih vrsta, stoga izbor slavine najviše ovisi o vašim osobnim preferencama i financijskim mogućnostima.

Radimo popravke i ugradnje slavina po vašem izboru brzo, pouzdano i kvalitetno. Popravljamo ili zamjenjujemo slavine na umivaoniku, sudoperu, kadi, bideu i svim ostalim sanitarijama.

Silikoniranje kade

Silikoniranje kade postupak je brtvljenja kade silikonom. Ovim postupkom sprječavamo moguće curenje vode i popunjavamo prostor kontakta između kade i zida.
Iako se provodi i prilikom ugradnje sanitarija, silikoniranje kade radimo i u svrhu popravka, ukoliko je došlo do curenja vode tijekom uporabe.

Preduvjet za uspješno silikoniranje je da je površina na koju nanosimo silikon potpuno suha i čista, kako bi postupak bio izveden maksimalno kvalitetno i uspješno.
Također, obavljamo i silikoniranje tuš kabine, sudopera i svih ostalih sanitarija gdje je to potrebno.
silikoniranje kade

Galerija radova

FAQ - često postavljena pitanja

Pitanja i odgovori vezani uz popravak sanitarija.

Isplati li se popravak pipe?

Popravak pipe isplativ je ako je problem, primjerice, u gumici i samo je potrebno zamijeniti ju. U situacijama kad je cjelokupna pipa već dotrajala i gotovo nefunkcionalna, bolje rješenje je zamjena pipe.

Kada je potrebna zamjena pipe?

Zamjena pipe potrebna je u situacijama kad nije moguće popraviti pipu te kad je ona dotrajala i uništena djelovanjem vremena i vode te postoji mogućnost pucanja ili curenja vode. Postoje pipe različitih cijena i kvaliteta te roka trajanja, one vas mogu služiti jako dugo, no ponekad nema druge nego izvršiti zamjenu pipe.
© Copyright 2020 - Vodoinstalater Osijek - Sva prava zadržana. 
iQ-Agencija
envelopephone-handsetmap-marker