Odštopavanje odvoda

Obavljamo usluge za odštopavanje odvoda svih vrsta. Naše usluge garantiraju protočne odvode, dovode ili kanalizacije. Sve što trebate je kontaktirati nas.
NAZOVI ODMAH

Odštopavanje odvoda - Osijek

Odštopavamo i odčepljujemo sve vrste vodovodnih i vodoinstalacijskih sustava na području Osijeka i okolice te pružamo potpunu uslugu rješenja problema s vodom i začepljenjima cijevi, čak i kada je potrebno hitno odštopavanje. Ukratko, nema sustava da je napravljen, a da ga mi ne možemo odštopati, kada su vam naše usluge potrebne. Naši djelatnici su stručno osposobljeni i profesionalno pristupaju otklanjanju začepljenja bez obzira radilo se o olovnim, gusnatim, betonskim, PVC ili keramičkim odvodnim cijevima. Ovaj postupak jedan je od naših najčešćih radova. Ako vam je potrebno odčepljivanje odvoda i odštopavanje, možete biti sigurni da će vam nakon naše intervencije ostati čiste i protočne cijevi.

Najčešća odštopavanja

Brojni su razlozi začepljivanja, no najčešći radovi odštopavanja su sljedeći:

  • Odštopavanje sudopera
  • Odštopavanje wc-a  školjke
  • Odštopavanje odvoda umivaonika
  • Odštopavanje kanalizacije
  • Odštopavanje kade 
  • Čišćenje sifona tuš kade
  • Odštopavanje odvoda pisoara
odstopavanje odvoda

Kako se zaštopaju odvodi?

Začepljen odvod česta je i uobičajena pojava i sve veći  problem u kućanstvima. Nastaje taloženjem i nakupljanjem masnoća, ostataka sapuna i deterdženta, nečistoća, dlaka i svega ostalog što odlazi u odvod iz sudopera, wc školjke, tuš kabine, umivaonika i ostalih izvora.

Nakupljanje nečistoća u odvodu, osim što može rezultirati poplavom, može uzrokovati nastanak gljivica i bakterija, odnosno potencijalnih uzročnika raznih bolesti. Iz tog razloga svakako preporučujemo ispitivanje i čišćenje odvodnih cijevi i prije nego što uopće dođe do problema i neprotočnosti.

Znakovi zaštopanog odvoda

Znakovi začepljenog odvoda nisu teški za primijetiti. Već sporije otjecanje vode dovoljan je znak da joj nešto u odvodu stoji na putu i da sustav dobro ne radi, a ako voda uopće ne otječe, vaš odvod u potpunosti je začepljen.

Nažalost, ovo se nekad ne primijeti na vrijeme i tada rezultira poplavljivanjem, osobito ako je u pitanju podni sifon. Svakako preporučujemo preventivno djelovanje i postupak odčepljivanja odvoda i prije nego dođe do ovih posljedica jer voda i zaštopane cijevi mogu vam brzo napraviti još značajniju štetu.
zastopani odvod
odstopavanje odvoda strojem

Strojno odštopavanje odvoda

Strojno odštopavanje horizontalnih i vertikalnih odvoda i čišćenje vanjske kanalizacije, dvorišnih sifona i oborinskih odvoda obavljamo visokotlačnim strojem WOMA.
Na ovaj način uspješno rješavamo sva začepljenja i uspostavljamo visoku protočnost u vašim odvodnim instalacijama.

Prednosti strojnog odštopavanja

Visokotlačni WOMA stroj brzo i učinkovito probija barijere u odvodnim cijevima nastale nakupljanjem nečistoća, masnoća, dlaka, ostataka deterdženata i sl.

Ovaj postupak odštopavanja prilično je brz, ne zahtijeva puno vremena te u potpunosti uklanja nastalo začepljenje koje nije moguće ukloniti sajlom, ostavljajući vaše cijevi potpuno protočnima. Ovaj postupak brzo i učinkovito čisti cijev i rješava problem začepljenja.
Trebate li odštopavanje kanalizacije ili odvoda? Odštopavanje radi profesionalni Vodoinstalater Osijek, specijaliziran za sva odštopavanja, bilo to odštopavanje sajlom ili kompleksniji slučaj s nama ste u sigurnim rukama. 

Sajla za odštopavanje odvoda

Uz stroj, za čišćenje i odštopavanje koristimo i sajlu. Sajla za odštopavanje odvoda je vodoinstalaterski alat koji nam služi za otklanjanje većih, no dohvatljivih začepljenja u kuhinji, kupaonici, tuš kabini i raznim drugim mjestima, što ju čini efikasnim alatom za odčepljivanje odvodnih cijevi. Korisna je u situacijama kad strojno odštopavanje nije potrebno, u slučajevima blažeg i lakše dohvatljivog začepljenja, što ovaj alat čini sastavnim dijelom arsenala majstora.

Sajla je, u osnovi, metalno uže ili kabel s oštricom na vrhu, a dolazi u raznim promjerima i duljinama pa je kao alat za odštopavanje jedan od boljih, s obzirom na svoju efikasnost i dostupnost.

Odštopavanje odvoda sajlom

Korištenje sajle prilično je jednostavno. Vrh sajle za odštopavanje odvoda gurne se u cijev te se rotiranjem ručke ona pomiče dublje u cijev dok ne dođe do barijere te se istim pokretima ona probija. Pomoću sajle je, uz malo znanja, moguće i izvući nastale nečistoće, najčešće nakupljene dlake iz kuhinje ili kupaonice, odnosno tuš kabine i ostalih sanitarija, i tako odčepiti odvod i riješiti problem. Ako radite ovaj postupak sami, uz malo sreće, možete brzo riješiti problem.

Ipak, moguće je da se dogodi i da samo pogurate nečistoće dalje u cijev, van dohvata sajle za čišćenje cijevi, te voda i dalje neće otjecati ili će otjecati slabije, stoga je intervencija vodoinstalatera najbolje rješenje za odštopavanje vašeg odvoda i uštedjet će vam vrijeme.

Sajla za odštopavanje odvoda

FAQ - često postavljena pitanja

Gdje kupiti sajlu za odštopavanje odvoda?

Sajlu za odštopavanje odvoda možete kupiti u manje-više svakoj trgovini koja se bavi prodajom opreme za dom, radne opreme, kupaonskog pribora i sl. Vrlo su dostupne gotovo svuda, a cjenovno su također prilično povoljne.

Koja je cijena odštopavanja odvoda u Osijeku?

Cijena odštopavanja odvoda u Osijeku prilagođena je tržištu i situaciji. Cijenu određujemo nakon procjene situacije na licu mjesta, a uvijek nastojimo da bude potpuno fer i korektna.

Odštopavanje odvoda u Osijeku - zašto odabrati nas?

Imamo više od dva desetljeća iskustva u svim vodoinstalaterskim uslugama, uključujući i brojne usluge odštopavanja odvoda, o čemu svjedoče naši zadovoljni dugogodišnji klijenti.

Odštopavanje sudopera - kako si pomoći?

Sudoper, osobito kuhinjski sudoper, sanitarija je koju često koristimo i podložan je začepljenjima zato što u njega idu sve prljavštine i masnoće koje uklanjamo prilikom pranja suđa. Ako se potpuno zaštopa, događa se vraćanje vode u sudoper. Sudoper je moguće odštopati sredstvima iz kućanstva, a možete koristiti i gumu za odštopavanje koja je inače vrlo dobar odčepljivač odvoda. Odštopavanje kuhinjskog sudopera zna biti prava noćna mora, a zvukovi klokotanja vode u sudoperu zvuče zabrinjavajuće, s obzirom da voda koja otječe kroz sifon napravi podtlak koji povuče, osim vode u sifonu, i sam zrak, te zbog navedenog nastaje zvuk koji izlazi iz sudopera. Ako nemate potreban alat i ne uspijevate sami, najbolje je pozvati stručnjaka - vodoinstalatera s opremom i iskustvom koji će to obaviti za vas.
© Copyright 2020 - Vodoinstalater Osijek - Sva prava zadržana. 
iQ-Agencija
envelopephone-handsetmap-marker