Blog

16 veljače, 2021
Montaža bidea

Bide je kao sanitarija nastao još prije više stoljeća kao odgovor na kulturološki, a samim time i higijenski, razvoj civilizacije i potrebu za većim higijenskim standardima. Kao kupaonska sanitarija opstao je do današnjeg vremena te je i dalje poprilično zastupljen izbor prilikom izgradnje ili renovacije kupaonice.

Saznaj više
7 veljače, 2021
Ugradnja wc školjke

Wc školjka jedna je od najkorištenijih sanitarija u našim domovima i poslovnim prostorima i sastavni dio jedne naše svakodnevne rutine. Iako ih uzimamo zdravo za gotovo, ove sanitarije trebaju našu pažnju, a ako ih kvalitetno odaberemo i jednako tako održavamo, služit će nas dugo i pouzdano. U nastavku ćete pronaći više informacija o vrstama te upute za odabir i ugradnju školjke koja će zadovoljiti vas i vaše ukućane.

Saznaj više
22 siječnja, 2021
Ugradnja slavine

Slavina ili pipa definitivno su najkorištenije sanitarije u našim domovima. Nismo ni svjesni koliko puta dnevno ih otvorimo, zatvorimo, puštamo vodu, peremo ruke, posuđe i sve ostalo. S obzirom da su uvijek u direktnom doticaju s vodom, a voda na našim prostorima je poprilično tvrda, podložne su djelovanju kamenca. Ako održavanje i popravak ne pomognu, jedini preostali korak jest zamjena koju uvijek treba obaviti stručno i kvalitetno.

Saznaj više
10 siječnja, 2021
Što su sifoni i čemu služe?

Svi su čuli za pojam sifon, no mnogi nisu upućeni što je to točno, koja mu je svrha i kako on funkcionira. Donosimo vam više informacija o ovoj esencijalnoj vodnoj instalaciji, njenim vrstama, održavanju, čišćenju i generalnom funkcioniranju. Saznajte zašto se možda nekad u vašoj kupaonici osjetio neugodan miris iz odvoda kojem niste mogli naći uzrok te dodatne informacije koje možda niste znali, a mogle bi vam biti od koristi.

Saznaj više
27 prosinca, 2020
Ugradnja tuš kabine

Tuš kabine, u odnosu na kade su standard u manjim kućanstvima iako to nije pravilo, sve ovisi o preferencama korisnika. Osim što štede prostor, praktične su i lako se održavaju. Na tržištu postoji više vrsta tuš kada koje svojim izgledom mogu promijeniti dojam čitave kupaonice. Ako vas je ikad zanimalo kako ugraditi tuš kabinu i koje sve mogućnosti postoje, na pravom ste mjestu.

Saznaj više
17 prosinca, 2020
Popravak vodokotlića

Vodokotlić je jedna od najkorištenijih sanitarija u našem kućanstvu, što i nije čudno, s obzirom da je njegovo korištenje neizbježno uz korištenje wc školjke. No dok ćemo čistoći i ispravnosti wc školjke uvijek posvetiti dovoljno pažnje, na kotlić većina ljudi najvjerojatnije neće ni pomisliti sve dok nešto ne pođe po zlu. Donosimo nekoliko savjeta vezanih za funkcioniranje i popravljanje problema s vodokotlićem.

Saznaj više
11 prosinca, 2020
Ključ za odzračivanje radijatora

Svaki alat ima svoju svrhu, a neke od njih imamo u vlastitom kućanstvu, mada na prvu možda ne bismo imali pojma niti bismo se mogli domisliti čemu poneki od njih služi. Lako je moguće da bi točno takva reakcija bila kad biste ugledali ovaj mali ključić za koji vjerojatno ne biste pogodili koja mu je svrha, ako već ranije niste imali iskustva s njim. U svakom slučaju, ako ga imate, vaši radijatori, a i ukućani, bit će vam zahvalni.

Saznaj više
7 prosinca, 2020
Kako odzračiti radijator

Ispuštanje zraka iz sustava centralnog grijanja nije previše težak postupak, a riješit će problem neravnomjernog, odnosno samo djelomičnog zagrijavanja radijatora, ako je to slučaj kod vas. Donosimo vam informacija kako samostalno obaviti ovaj postupak te na koje stvari treba paziti. Ako ipak radije ne biste bili sam svoj majstor, ovo za vas može obaviti vodoinstalater.

Saznaj više
27 studenoga, 2020
Čišćenje wc školjke od kamenca

Kamenac u wc školjci ružna je i neugodna pojava. Čak i ako redovito čistite vašu wc školjku od bakterija i raznih nečistoća, sve dok u njoj ima kamenca, ona će izgledati prljavo i nikad nećete imati osjećaj potpune čistoće. Postoji više načina kako kvalitetno i temeljito odstraniti kamenac i ostale tvrdokorne mrlje koje vam smetaju u vašoj wc školjci.

Saznaj više
1 2
© Copyright 2020 - Vodoinstalater Osijek - Sva prava zadržana. 
iQ-Agencija
envelopephone-handsetmap-markerchevron-downtext-align-justify