Vodoinstalaterski radovi - 10 najčešćih radova koje obavljamo


Vodoinstalaterska struka vrlo je zanimljiva i dinamična. Možemo reći da nikad nije dosadno kad su u pitanju vodoinstalaterski radovi.

Dapače, nikad ne znate na što ćete točno naići i koji će biti problem. Desetljeća iskustva donijele su nam razne vrste intervencija i radova, uključujući i brojne hitne situacije.

Ipak, neki radovi uobičajeniji su od ostalih i obavljamo ih češće. Niže donosimo listu deset najčešće izvođenih vodoinstalaterskih radova koje smo obavljali.

10 najčešćih vodointalaterskih radova

Zaštopan odvod u kuhinji ili kupaonici

Zaštopan odvod jedan je od najčešćih problema s kojima se naši korisnici suočavaju. Uobičajeno korištenje sanitarija često znaći ostatke masnoća, hrane, deterdženta, kose i ostalih nečistoća koje se nakupljaju u odvodu.

U jednom trenutku nakupi se toliko nečistoća da odvod postane zaštopan. Postoje brojne metode kako očistiti i odštopati odvod u kućnoj radinosti. Ako to ipak ne pomogne, najbolje je pozvati vodoinstalatera da riješi problem.

Zamjena sifona

Sifon ispod sudopera ili tuš kabine može biti star i dotrajao. Dotrajali i oštećeni sifon najčešće curi. Čak i ako ne curi, ako se zaštopa i utvrdi se da je odslužio svoje, idealno je zamijeniti ga. Zamjena sifona jedan je od češćih radova koje obavljamo.

Zaštopana wc školjka

Zaštopana wc školjka problem je većeg obujma. Osim što može uzrokovati poplavu i velik nered, narušava svakodnevnu životnu rutinu.

Wc školjka najčešće se zaštopa zbog toga što se u nju bacaju stvari koje nisu namijenjene za to, poput prevelikih ubrusa, higijenskih uložaka i sl. Ovaj problem treba rješavati odmah i najbolje je pozvati vodoinstalatera za to.

Dotrajala ili oštećena slavina

Kamenac je najveći neprijatelj instalacija i sanitarija. Između ostalog, nakuplja se i u slavinama i oštećuje ih. Slavina, kao i svaka sanitarija, ima svoj vijek trajanja i s vremenom se troši i postaje podložna oštećenjima i kvarovima.

Ponekad se slavina može popraviti, odnosno očistiti od kamenca, zamijeniti akrtuša i sl. Ipak, ako je ona već dotrajala, blje rješenje je kupovina i montaža nove slavine. Osim što ćete tako riješiti problem, vaša kuhinja ili kupaonica odmah će izgledati ljepše i novije.

Kamenac u vodokotliću

Slično kao i zaštopana wc školjka, vodokotlić koji ne radi također predstavlja velik problem. Kamenac se nakuplja unutra i s vremenom postaje problem.

Naravno, unutar vodokotlića može doći i do kvara ostalih dijelova. Ako se ne razumijete u to, najbolje je i taj popravak vodokotlića ostaviti stručnjaku - vodoinstalateru s iskustvom.

Kamenac u električnom bojleru

Električni bojler učinkovito je rješenje za zagrijevanje vode u stanu ili kući - kad je ispravan. Kvar na bojleru nitko nikad ne očekuje i uvijek je problem jer nas lišava izvora tople vode. Najčešći uzrok kvara na bojeru je kamenac koji s enakuplja na grijaču, no može biti i neki drugi problem.

Popravak ili zamjenu električnog bojlera nikako ne preporučujemo da samostalnor adite ako se ne razumijete u to, osobito jer uključuje i rad sa strujnim žicama.

Ako vaš električni bojler više ne radi, zovite majstora. Inače, kvarove na el. bojleru možete spriječiti i produljiti mu životni vijek redovitim servisiranjem bojlera.

Spajanje perilice rublja

Nova perilica rublja uvijek je razlog oduševljenja u svakom domu. Svi volimo novi, moderan uređaj, koji uz to atraktivno izgleda.

Ipak, da bi ona služila svojoj svrsi, potrebno ju je spojiti perilicu na dovod vode. Sam postupak nije kompliciran, no nestručno obavljen posao uzrokovat će samo štetu i problem. Radije za to pozovite vodoinstalatera i mirno spavajte znajući da je vaša perilica spojena uredno i prema pravilima struke.

Zamjena kutnog ventila

Kutni ventil jedan je od ključnih dijelova vodnih instalacija. Problem s kutnim ventilom može dovesti do curenja vode, nemogućnosti zatvaranja dotoka vode i velikih problema koji idu s tim. Zamjena kutnog ventila jedan je od najčešćih radova koje obavljamo.

Zamjena/postavljanje tuš kabine

Nova tuš kabina praktički redefinira izgled svake kupaonice i daje joj novi, atraktivniji izgled. Bili da se postavlja nova tuš kabina ili se radi zamjena stare, izuzetno je važno da se to obavi kvalitetno i prema pravilima struke.

U suprotnom, možete imati konstantno problema s curenjem vode, zatvaranjem vrata kabine i sl. Za ovaj posao uvijek radije angažirajte vodoinstalatera. Našim brojnim zadovoljnim klijentima dosad smo nebrojeno puta montirali nove tuš kabine.

Adaptacija kupaonice

Adaptacija kupaonice jedan je od najvećih i najopsežnijih vodoinstalaterskih radova koje obavljamo. Ovaj rad zahtijeva ruke stručnjaka. Ako ćete već izdvojiti značajnu svotu novca kako biste dobili vašu kupaonicu iz snova, želite da posao obave stručnjaci s iskustvom koji znaju što rade.

Ako vam je potrebna adaptacija kupaonice, obratite nam se s povjerenjem. Dosad smo mnogim našim klijentima u potpunosti renovirali kupaonice i potpuno preoblikovali njihov izgled te ih unaprijedili estetski i funkcionalno.

Zaključak

Problemi s vodnim instalacijama mogu značajno narušiti svakodnevnu rutinu i kvalitetu života. Čak i ako ih znate popraviti, možda nemate vremena ili alat za to.

U tom slučaju najbolje je obratiti se majstorima s odgovarajućim znanjem i iskustvom. Ako vam je potreban bilo koji vodoinstalaterski rad s liste, ili imate neki totalno drukčiji problem s vodnim instalacijama, slobodno nas kontaktirajte.

Obratite nam se s povjerenjem, a mi ćemo ga opravdati i riješiti vam problem.


Provjerite naše ostale blog objave.

© Copyright 2020 - Vodoinstalater Osijek - Sva prava zadržana. 
iQ-Agencija
envelopephone-handsetmap-markercrossmenu