Idealno uređenje kupaonice


Kupaonica je jedna od najbitnijih prostorija svakog doma. Iako, primjerice, u dnevnoj sobi provodimo daleko više vremena, nekako su uvijek kupaonica i kuhinja prostorije u kojima posvećujemo najviše pažnje prilikom uređenja doma.

Materijali, boja, vrste i količina sanitarija i ostali detalji pružaju bezbrojne mogućnosti za kvalitetno, maštovito i učinkovito uređenje kupaonice.

Upravo izgled kupaonice u velikoj mjeri definira priču čitave kuće ili stana. Osim što kvalitetno uređena ili adaptirana kupaonica može izgledati vizualno prilično impresivno, također će evocirati ugodne emocije te osjećaj čistoće, što je vrlo važno kada je kupaonica u pitanju.

Kako isplanirati uređenje moderne kupaonice?

Opremiti kupaonicu nije lagan i jednostavan zadatak. Osim što predstavlja nezanemariv financijski izdatak,

Važno je obratiti pozornost na dimenzije prostorije i isplanirati uređenje sukladno prostornim mogućnostima. Kupaonice su prostorije koje svi članovi kućanstva koriste puno puta u danu. Važno je da raspored montaže sanitarija i elemenata bude postavljen tako da se može nesmetano prolaziti kupaonicom.

Pločice za kupaonicu

U svojoj kupaonici željet ćete pločice modernog dizajna i privlačnog izgleda. Posebno pripazite i razmislite prilikom odabira i postavljanja pločica. Jednom kad ih stavite, vjerojatno ih nećete mijenjati zaista dugo. Zato je važno da budete potpuno zadovoljni onim što ćete izabrati.

Kupaonska rasvjeta

Kupaonska rasvjeta također je bitan faktor u uređenju kupaonice. Poželjno je imati barem jedno kvalitetno stropno svjetlo otporno na vlagu. Uz to, dodatno svjetlo kod ogledala također je must have u današnje vrijeme. Ako imate mogućnost, priuštite si ogledalo s ugrađenim svjetlom duž cijelog ruba ogledala. Na taj način uvijek ćete imati odličnu rasvjetu pri brijanju, šminkanju, njezi lica i sl.

Grijanje za kupaonicu

Kupaonski radijatori odlično su i praktično rješenje i za grijanje i za sušenje ručnika. Ipak, vrijedi razmisliti i o tome da u kupaonicu postavite podno grijanje. Ono je u praksi vrlo učinkovito, neće vam zauzeti prostor u kupaonici, a ni pločice neće biti hladne dok hodate po njima.

Odabir idealnih kupaonskih sanitarija

Danas je na tržištu dostupan zaista velik izbor kupaonskih sanitarija. Teško je i pobrojati što sve možete postaviti u svoju kupaonicu. To će ponajviše ovisiti o vašim preferencijama, dostupnom prostoru i financijskim mogućnostima.

Odabir sanitarija najviše će, uz pločice, definirati izgled vaše kupaonice. Postavljanje viseće wc školjke donijet će vam dozu modernog štiha i estetike, a i lakše ćete očistiti prostor ispod nje.

Postavljanje umivaonika i odgovarajuće slavine također će značajno utjecati na izgled prostora, a kako se radi o sanitarijama koje ćete koristiti svakodnevno puno puta, važno je da budete u potpunosti zadovoljni izborom.

Podni sifon

Ako i ne znate točno kako funkcionira i čemu sluiži sifon, nije važno, majstor vodoinstalater koji montira će znati što treba.

Kada je u pitanju podni sifon, on sam po sebi ne utječe na izgled kupaonice, no ključan je za sprječavanja izbijanja neugodnih mirisa iz odvoda u vašu kupaonicu. Po potrebi se može postaviti i protumirisni uložak za sifon.

Odaberite dobrog vodoinstalatera

Da bi sve u vašoj novouređenoj kupaonici fuinkcioniralo kako treba, trebat će vam i iskusan vodoinstalater i keramičar. Montaža sanitarija važan je dio uređenja kupaonice i mora biti obavljeno beskompromisno kvalitetno.

Važno je da i samo postavljanje cijevi, ako ga ponovo radite, bude obavljeno strogo prema pravilima struke kako biste izbjegli nepotrebne i skupe popravke.

Manja kupaonica - idealan test praktičnosti i kreativnosti

Za uređenje male kupaonice potrebna je određena doza mašte i kreativnosti, no rezultati mogu biti zapanjujući.

U manjim kupaonicama, osobito u stanovima, nerijetko se nalazi i električni bojler. iskusan majstor vodoinstalater znat će gdje i kako ga postaviti, a da to ne predstavlja potencijalnu opasnost i problem.

Možda ćete morati malo uštedjeti na dimenzijama umivaonika i tuš kabine, no mala kupaonica može biti vrlo zahvalna za održavanje. uz to, svakako će dobro služiti svojoj svrsi, a pritom može izgledati vrlo atraktivno.

Kod male kupaonice često je slučaj da nema dovoljno ili uopće prirodnog svjetla. Posvetite pozornost adekvatnoj rasvjeti kako bi vam boravak u njoj bio što ugodniji.

Također, za male kupaonice također je specifično to da ih, uslijed manjka prozora, nije lako prozračiti, stoga je potrebno pobrinuti se i za dobar ventilacijski sustav koji će pomoći izvući vlažni, topli zrak.

Klasična tuš kabina, plitka kada ili walk-in tuš?

Kada je u pitanju postavljanje tuš kabine, postoji također više različitih opcija. Praktično i moderno rješenje je walk-in tuš ili pak plitka kada. Uz ova rješenja zaboravite "preskakanje" i zapinjanje o rub tuš kade, samo ušetate i uživate u ugodnom tuširanju.

Walk-in tuš sa staklenom stijenom, otvoren s jedne strane, fantastičan je izbor, osobito ako imate više prostora u kupaonici. Važno je samo angažirati kvalitetnog vodoinstalatera koji će se pobrinuti da sve bude postavljeno kako treba, uključujući i iznimno bitnu stavku - dobru hidroizolaciju.

Ušedite prostor - postavite sve što možete na zid

Zid u kupaonici vam je saveznik. Tuš kabina, umivaonik, ormarić, wc školjka i perilica rublja već sami po sebi zauzimaju dovoljno mjesta u svakoj kupaonici, pa i onim većih dimenzija.

Da biste se mogli nesmetano kretati, osjećati se ugodno i udobnu u kupaonici te - izuzetno važno - kvalitetno čistiti kupaonicu - postavite sve dodatne elemente koji vam trebaju na zid.

Police, držače i manje ormariće možete komotno postaviti praktički gdje želite i na taj način zapravo uštedjeti na prostoru, iskoristivši prostor iznad perilice ili već postojećeg ormarića koji vam pri kretanju ne znači puno i koji inače ne biste učinkovito iskoristili.

Popravak sanitarija i ostali vodoinstalaterski radovi u kupaonici

Ako dobar majstor postavi sve prema pravilima struke, problema vjerojatno neće biti. Ipak, kao i sve, tako i kupaonska oprema ima svoj vijek trajanja.

Ako dođe to problema s cijevima, sanitarijama, zaštopanjem odvoda, električnim bojlerom i sl., najbolje rješenje je pozvati vodoinstalatera da popravi ili zamijeni što treba kako bi se vaš žiuvot što prije vratio u svakodnevnu uobičajenu rutinu funkcioniranja.


Provjerite naše ostale blog objave.

© Copyright 2020 - Vodoinstalater Osijek - Sva prava zadržana. 
iQ-Agencija
envelopephone-handsetmap-marker