Tuš kabina u razini poda


Tuš kabine u razini poda su elegantne i funkcionalne za svaku kupaonicu, također će vašoj kupaonici dati modernu i bogatu privlačnost i pružit će vam mogućnost da se iskoristi površina kou imate na raspolaganju. Pretvaranje stare kade u tuš kabinu - bilo da je to montažna jedinica ili prilagođeni posao - visoko je na popisu želja za preuređenje mnogih vlasnika kuća. Tuš kade u ravnini s podom mogu stvoriti iluziju većeg prostora i  otvoreniji izgled kupaonice.

Za razliku od konvencionalne kabine s vratima, u tuš kabini u razini poda nema elemenata za zadržavanje nečistoće i prljavštine, što ujedno olakšava održavanje sustava odvodnje. Kao rezultat toga, izvrstan su izbor za one koji traže jednostavan, moderan i praktičan izgled u svojoj novoj kupaonici.

Tražite majstora za ugradnju tuša kabine i razini poda? Nazovite nas!

NAZOVI

Zašto odabrati tuš kabine u razini poda?

U čemu je prednost ovog dizajna i zašto biste trebali odabrati nešto na razini poda? Nije samo elegantan dizajn ono što tuševe u razini poda čini tako svestranim i popularnim. Brojne su druge pogodnosti koje nude.

Walk in tuševi su i sigurniji i jednostavniji za upotrebu. To ih čini jednostavnijima za upotrebu od kade, posebno u slučaju djece, starijih osoba ili osoba s medicinskim problemima. Dostupni su za invalidska kolica, što im omogućuje da se istaknu kao superiorniji u usporedbi s kadama ili drugim vrstama tuševa. Osim što su minimalistički i elegantni, nude i dodatni prostor u kupaonici. Zbog svoje jednostavnosti i direktnog dizajna omogućuju da soba bude prozračnija i proizvodi više svjetla. Još nešto što se itiče kao prednost je olakšano čišćenje, budući da imaju manje dijelova i područja na kojima se može nakupiti prljavština, smanjuju rizik od plijesni u uglovima pločice ili izgleda koji nije čist.

Uz to, manje dijelova općenito znači da ima manje elemenata koji se mogu slomiti, a to čini kabinu posebno izdržljivom, to je također zbog činjenice da su izrađene od izdržljivih i promišljenih materijala dizajniranih da ih učine sigurnima za upotrebu. Opća struktura i dizajn tuš kabine stvoreni su tako da zarobljavaju pare unutra, što znači da je na zidovima moguće manje potencijalne štete, posebno ako su izrađene od drveta.

Još jedna prednost su raspršivači s više mlaznica, standardna značajka u mnogim tuš kabinama. Ovisno o vašim individualnim željama, možete imati čak 10 mlaznica za raspršivanje koje usmjeravaju vodu na sve strane vašeg tijela.

Ovakvi tuševi u razini s podom također nude svestranost u pogledu dizajna. Mogu se prilagoditi na brojne različite načine i opremiti s puno različitih značajki, vrsta vrata, pločica, tuševa i razno.

Ugradnja walk in tuša u kupaonice

Ako planirate renovirati kupaonicu, morate točno znati koje su vaše mogućnosti prije nego što se posvetite nečemu, a to započinje razumijevanjem što pojmovi zapravo znače. Kabina za tuširanje u razini poda nekako je zbunjujuća, jer tehnički ulaziš u sve tuševe, ali zapravo je to stvarno specifičan pojam.

Uobičajena zabluda može biti da je razina poda samo samostalni tuš bez kade ispod sebe, iako je to dio toga, to nije cijela stvar. Kabina za tuširanje ugrađena u razinu poda zapravo je potpuno bez vrata ili zavjesa, za razliku od onih standardnih tuševa koje često vidite, za ovakve tuševe neće biti potrebno instalirati zavjesu ili vrata kako biste odvratili vodu od prskanja.

Montažne jedinice imaju plitke zakrivljenosti koje će spriječiti da višak vode odlazi u drugom smjeru od odvodnje i napravi lokvu na podu vaše kupaonice  Znači, ako je riječ o golemoj kadi bez tuša, ali zatvorenoj vratima, tehnički to ne bi bio walk in tuš. Neki su tuševi zatvoreni na pola zidova, drugi na pola stakla, ali ideja je da je potpuno ili djelomično otvoren, tako da u njega možete doslovno ući. Uobičajeno su stakleni i nemaju rubnike preko kojih bi mogli ući. To je modernizirani izgled koji čini kupaonice prostranijima, jer su obično okružene staklom bez okvira ili s vrlo minimalnim okvirom. Tuš, bilo da je montažni ili izrađen po mjeri, može koristiti razne vrste miješalica. Miješalica je dio tuša koji kombinira toplu i hladnu vodu i koji kontrolira tlak te također ulazi u ugradnju.

Mogu li samostalno obaviti ovaj posao?

Kabine za tuširanje na razini nekog poda imaju skuplje troškove dizajna i izrade, jer nemaju standardne veličine i okvire, poput tipičnih tuševa i podloga za tuširanje koje možete kupiti u lokalnoj trgovini. Kabinu za tuširanje obično je potrebno prilagoditi svakoj kupaonici, a obično ih je nešto složenije graditi. Stilovi bez zavjesa, posebno moraju biti pažljivo nagnuti kako bi se osiguralo da se voda ispušta u odvod te kako ne bi ispaštala cijela kupaonica. Ovo je posao za vještog majstora, a malo je onih koji rade samostalno, a mogu se nositi s takvom gradnjom. Iako zidove tuša može, a često i dovrši stručni samostalni radnik, prilagođena ploča za tuširanje je složeni projekt za koji će većina ljudi angažirati profesionalce.

Koliko slobode imate s dizajnom tuš kade?

Iako će veličina vaše tuš kabine biti određena količinom raspoloživog prostora kupaonice, vlasnici puno pažnje posvećuju dizajnu.

Odaberite boju i vrstu pločice za pod, zidove i pribor poput niše za tuširanje, odlučite se za ugradnju staklene stranice ili čak staklenih blokova s jedne ili više strana. Veoma su popularni geometrijski oblici poput kvadrata, pravokutnika i šesterokutnih linija, ali možete se odlučiti za gotovo bilo koji oblik zida - čak i zakrivljeni zid - ako imate odgovarajući prostor na podu. Standardni građevinski zakon preporučuje najmanje 30 cm prostora za hodanje između kupaonskih elemenata, zato ostavite dovoljno mjesta za šetnju između novog tuša i komode. Tuš kade izrađene po mjeri nude puno slobode, one su naravno skuplje, ali za njih jednostavno možete odabrati svoje omiljene materijale, stil, oblik i veličinu, a možete dodati i puno sitnih detalja i podataka kako biste ih učinili prilagođenijim vašem ukusu i potrebama, opcije su bezbrojne.

Tuševi u razini poda - savjeti kod odabira

Ugradnja stranica i tuš kabina na razini poda  – Osijek

U Osijeku je velika potražnja za profesionalcima kod renovacije kupaonica. Vodoinstalater Osijek je tim koji ima puno iskustva u ugradnji tuš kade, odvodnje, specifičnih tuševa, dodataka i ostalo, s obzirom da na području Osijeka, kao i Osječko-baranjske županije, radimo, popravljamo i ugrađujemo već više od dvadeset godina.

Ako ste odlučili svoju kupaonicu modernizirati s tuš kadom u razini poda, bit će nam zadovoljstvo učinito to za vas brzo, pouzdano, jednostavno i sigurno.

Slobodno nas kontaktirajte na broj telefona, e-mail ili Facebook stranicu, a na nama je da opravdamo vaše povjerenje i da ugradnja za vas bude izvedena savršeno kvalitetno.

Tu smo za vas, kontaktirajte nas.

KONTAKT

Provjerite naše ostale blog objave.

© Copyright 2020 - Vodoinstalater Osijek - Sva prava zadržana. 
iQ-Agencija
envelopephone-handsetmap-marker