Spajanje perilice suđa na vodu


Perilice posuđa definitivno su jedna od najkorisnijih izuma čovječanstva. Ne samo da olakšavaju pranje suđa u milijunima kućanstava diljem svijeta, nego su perilice posuđa već duže vrijeme i spas za ugostiteljske i brojne druge objekte koje generiraju velike količine suđa za pranje.

Nalazimo ih u mnogim kućanstvima i kad je u pitanju, primjerice, kupovina novog stana/kuće ili renoviranje kuhinje, perilice posuđa nerijetko se nalaze na vrhu popisa želja vlasnika.

Tražite majstora za spajanje perilice posuđa? Nazovite nas!

NAZOVI

Zašto se odlučiti za perilicu posuđa?

Zašto je perilica posuđa danas toliko važna? Činjenica je da perilica posuđa, kao i mnogi drugi korisni kućanski aparati, odavno već nisu luksuz, nego potreba. Naravno, samcima ili kućanstvima s dva-tri člana kupovina perilice vjerojatno nije nužna, no brojnija kućanstva zahvalna su na tome, a mnogi ugostiteljski objekti, kantine i sl. teško da bi danas funkcionirali bez kvalitetne i pouzdane perilice posuđa.

Jednostavno, mogućnost da brzo i efikasno operete veću količinu posuđa i pribora za jelo, bez potrebe za dugotrajnim stajanjem ispred sudopera, značajno nam poboljšava kvalitetu svakodnevnog života i štedi vrijeme potrebno za pranje posuđa.

Kako spojiti perilicu posuđa?

Spajanje perilice posuđa nije složen postupak. Unatoč tome, ne preporučuje se da ovo radite samostalno ako nemate znanja i iskustva po pitanju vodnih instalacija. Neispravno postavljen priključak za perilice može uzrokovati popriličnu štetu u vašoj kuhinji. Ako ne želite poplavu i pritom još i oštetiti novu perilicu, ne radite ovo sami ako niste sigurni što radite i ne znate sami instalirati perilicu posuđa.

Za instalaciju perilice posuđa, ovisno o tipu perilice, moraju biti zadovoljeni određeni uvjeti.

Vrste perilica posuđa su:

Spajanje prijenosne perilice posuđa

Prijenosna perilica sama po sebi ne zahtijeva fiksno postavljanje, no da biste ju mogli koristiti, morat ćete perilicu montirati.

1. Korak

Prvi korak za spajanje perilice posuđa je taj da postavite stroj za pranje posuđa na ravnu površinu u kuhinji, u blizini sudopera.

2. Korak

Zatim je potrebno da crijevo za dovod vode spojite na slavinu sudopera. Odvodno crijevo ide u odvod sudopera, ne spaja se direktno na kanalizacijski sustav.

3. Korak

Uključite perilicu u uzemljenu utičnicu. Što se tiče postavljanja i spajanja, vaša prijenosna perilica sada je spremna za rad. Nakon završetka rada perilicu odspojite kako ste ju i spojili te ju spremite.

Spajanje fiksne perilice posuđa

Ovaj tip uređaja češća je opcija u kuhinji u većini kućanstava danas, s obzirom da u većini slučajeva u domovima i ostalim objektima imamo predviđeno fiksno mjesto na kojem planiramo koristiti perilicu.

Prije samog postavljanja perilice posuđa, potrebno je da izmjerite dimenzije i osigurate potreban prostor za nju kako se ne biste našli u problemima kasnije. Imajte na umu da postoje perilice različitih dimenzija.

Ono što vam je potrebno da biste uspješno spojili svoju perilicu je priključak na dovod, odvodne cijevi te električni priključak, odnosno utičnica. Također, prilikom postavljanja perilice ona mora stajati posve vodoravno, odnosno ne bi se smjela naginjati pod bilo kojim kutem, kako bi se vaše suđe u potpunosti i kvalitetno moglo oprati.

Perilica se spaja na hladnu vodu, mada postoje metode i načini da se spoje i na toplu vodu, no nema potrebe komplicirati, ušteda energije u takvim situacijama nije se pokazala nešto značajnom i opravdanom.

Prije nego što krenete u postupak, svakako pripremite kantu i krpu koja će vam poslužiti ako ipak dođe do manjeg istjecanja vode, što je sasvim moguće. Za postavljanje će vam trebati još i kliješta.

1. Korak

Prvi korak je zatvaranje kutnog ventila kod sudopera. Obavezno prije nego što krenete spajati perilicu zatvorite dovod vode.

2. Korak

Sljedeći korak za spajanje perilice posuđa je spajanje na crijeva za dovod vode na kutni ventil. Ako nemate dvostruki izlaz na ventilu, potrebno je postaviti takav ventil. Budite oprezni kad spajate crijevo za dovod kako ne bi došlo do oštećenja, s obzirom da je većina spojeva u današnje vrijeme napravljena od plastike. Kako smo već rekli, crijevo se spaja na vodovod, odnosno na hladnu vodu.

3. Korak

Nakon što je dovod spojen, potrebno je perilicu spojiti s kanalizacijskim sustavom, odnosno odvod. Ako imate noviji sifon ispod sudopera, velika je šansa da imate na njemu već predviđen dodatan utor. Ako nemate, bit će potrebno kupiti i postaviti takav sifon. Također prilikom spajanja i zatezanja pazite da ne oštetite spoj.

4. Korak

Uključite perilicu u utičnicu. Nakon što ste ju uspješno spojili na kanalizaciju i dovod vode te uključili u struju, stroj za pranje posuđa je spreman za rad. Predlažemo da, prije nego što stavite suđe u perilicu posuđa, obavite probni rad, odnosno rad na prazno kako biste se uvjerili da sve funkcionira u najboljem redu.

Gdje kupiti perilice posuđa u Osijeku?

Perilice naći ćete u bilo kojoj trgovini kućanskim aparatima, odnosno bijelom tehnikom. Ima ih raznih dimenzija i cijena, stoga ćete na raspolaganju imati popriličan izbor te ćete sigurno naći perilicu koja vam najviše odgovara. Važno je da perilica dimenzijama stane u prostor u koji ju namjeravate postaviti, stoga vodite računa o tome i precizno izmjerite potrebne dimenzije u vašem domu ili poslovnom prostoru u kojem namjeravate koristiti perilicu.

Povezivanje perilice posuđa - Osijek

Spajanje perilice posuđa na vodu u gradu Osijeku je, kao i drugdje, procvjetalo u zadnjih 15-20 godina. Mnoga kućanstva prešla su na ovaj način pranja suđa, a praktički i ne postoji neki noviji ugostiteljski objekt koji na raspolaganju nema ovaj uređaj.

Sve ove perilice u Osijeku također su zahtijevale stručno i kvalitetno postavljanje kako bi služile svojoj svrsi dugo i pouzdano.

Veliko nam je zadovoljstvo što smo i mi, Vodoinstalater Osijek, našim brojnim sugrađanima pomogli spojiti perilicu posuđa u njihov dom te im na taj način unaprijedili svakodnevno kvalitetu života. Zahvaljujući njihovim preporukama i dokazanoj kvaliteti našeg rada, ovaj postupak gotovo svakodnevno obavljamo i dan danas.

Ako ste se odlučili na kupovinu perilice posuđa i potreban vam je pouzdana vodoinstalaterska usluga i majstor da ju spoji za vas, na pravom ste mjestu. Kontaktirajte nas s povjerenjem.


Provjerite naše ostale blog objave.

© Copyright 2020 - Vodoinstalater Osijek - Sva prava zadržana. 
iQ-Agencija
envelopephone-handsetmap-marker