Wc školjka bez ruba - rimless


Otkad je svijeta i vijeka, čovječanstvo je s manjim ili većim uspjehom išlo prema razvoju svakodnevne kvalitete života, najčešće u vidu građevina i opremanja njihove unutrašnjosti predmetima i namještajem čija funkcija i svrha je bila olakšati svakodnevne aktivnosti - jedenje, sjedenje, rad, odmor, higijenu...

S vremenom su na red došle i sanitarije, prvo rudimentarne, ali s vremenom sve naprednije. U novije vrijeme, kad je uz funkciju postala važna i estetika, proizvodnja i ugradnja sanitarija doživjela je procvat. Produkt toga su sanitarije različitih boja, veličina, oblika i stupnja luksuza, neke s naglašenom funkcijom, druge s izraženijom estetikom, a sve češće su i skladan spoj jednog i drugog.

Ogledni primjerak evolucije kupaonskih asnitarija jest wc školjka bez ruba, tzv. rimless školjka.

Prednosti wc školjke bez ruba

Prednosti wc školjke bez ruba sasvim su jasne:

Lakše održavanje

Čišćenje i održavanje standardne wc školjke barem izvana nije problem i prilično je jednostavno. Iznutra je, ipak, malo drukčija priča. Klasična wc školjka ima ispust za ispiranje duž i unutar cijelog ruba, što rezultira nakupljanjem bakterija i kamenca na teško dohvatljivim mjestima.

Kod rimless školjke tih problema nema. Za ispiranje ove vrste školjki osmišljen je način da se voda iz spremnika na poleđini školjke distribuira duž cijele wc školjke bez potrebe za rubom ispod kojeg bi se skrivao ispust. Zahvaljujući ovom dizajnu, rimless wc školjka iznimno je jednostavna i laka za čišćenje u odnosnu na klasičnu wc školjku.

Veći stupanj higijene

Zaista nema potrebe dodatno naglašavati koliko i zašto je važna higijena kad je u pitanju wc školjka. Zahvaljujući ovom tipu wc školjki, i ova stavka podiže se na veću razinu. Pri ovom načinu ispiranja voda se distribuira po cijeloj površini unutrašnjosti wc školjke, odnoseći pritom sve nečistoće sa sobom.

Izgled

Rimless wc školjke, činjenica je, izgledaju kompaktnije i atraktivnije od klasičnih školjki. Osim funkcije, ovakva wc školjka zasigurno će vašoj kupaonici ili toaletu pružiti i dodatnu dozu estetike.

Gdje kupiti rimless wc školjku?

Rimless školjku moguiće je kupiti u bilo kojoj prodavaonici sanitarija, kao i u većim trgovinama opremom za dom. Postoje razne dimenzije i vrste ovih školjki, stoga ćete sasvim sigurno pronaći nešto što će odgovarati vama i vašim financijskim mogućnostima. Osim u fizičkim poslovnicama, postoje i brojne web trgovine putem kojih možete naručiti svoju novu wc školjku.

Ugradnja rimless wc školjke u Osijeku

Kao is vuda u svijetu, i u Osijeku postoji sve veći trend ugradnje rimless wc školjki. To nas ne čudi, s obzirom da je svima cilj maksimalno si olakšati i skratiti vrijeme potrebno za čišćenje doma, sanitarija i sl. Mnogi korisnici prepoznali su prednost školjki bez ruba i time si olakšali održavanje kupaonice ili toaleta.

Jednostavno je, ugradnjom wc školjke, odnosno ovog proizvoda jedna potencijalno naporna i iritantna aktivnost postaje puno lakša. Svatko tko se barem jednom susreo s kamencem ispod ruba školjke zna o čemu se tu radi i koliko je teško ne samo riješiti ga se, nego i postići da se on ondje ne nakuplja.

Naravno, ako se odlučite na ovaj korak, potreban vam je i kvalitetan majstor koji će vašu novu wc školjku ugraditi na siguran način, maksimalno kvalitetno i prema pravilima struke. Vodoinstalater Osijek stoji vam na raspolaganju.


Provjerite naše ostale blog objave.

© Copyright 2020 - Vodoinstalater Osijek - Sva prava zadržana. 
iQ-Agencija
envelopephone-handsetmap-markercrossmenu