Ugradnja tuš kanalice


Tuš kabina u današnje vrijeme više nije samo jedna od sanitarija u našim domovima. Iako će za tuširanje poslužiti bilo kakva kabina, naši standardi, želje i navike značajno su se promijenili. Kriteriji koje želimo u kupaonici nisu isti danas kao što su bili prije 20-ak godina.

Iz tog razloga razvile su se različite vrste kabina za tuširanje, a vrlo popularno rješenje postale su kabine, odnosno tuš kade koje se nalaze u razini poda. Ovaj tip kade, osim što je vrlo praktičan, s obzirom da nije potrebno prekoračivati stijenku, može izgledati i vrlo atraktivno u kombinaciji sa staklenom stijenom.

Uz to, lako se čisti i održava, a kuluminacija ovog stila jest pravi walk-in tuš, odnosno staklena stijena bez vrata uz koju ne ide klasična niska tuš kada, nego pod tuša čine pločice, a u njega se ugrađuje poseban sifon, odnosno tuš kanalica, a na podu su postavljene pločice umjesto kade.

Tuš kanalica učinkovit je način za odvod vode iz tuš kade, a uz to sasvim diskretan i neprimjetan, zbog čega je sve češći izbor prilikom izgradnje novih i renoviranja starih kupaonica.

Trebate pomoć stručnjaka ili savjet? Nazovite nas!

NAZOVI

Postavljanje tuš kanalice

Za ugradnju tuš kanalice ključno je postaviti kvalitetnu hidroizolaciju. U suprotnome, umjesto u odvod, voda će procuriti u pod, a šteta će biti još veća ako je vaš pod ujedno i nečiji strop. Stoga je potrebno voditi računa o hidroizolaciji prilikom ovog postupka. Dapače, iako mnoge manje, a i srednje vodoinstalaterske zahvate može obaviti i netko tko nije nužno po struci vodoinstalater, ali zna što radi i ima iskustvo, postavljanje ovog tipa kade i tuš kanalice svakako bi trebao obaviti stručnjak - vodoinstalater.

Donekle je i logično da se na prvu uvijek fokusiramo na ono vidljivo i estetski ugodno, odnosno sam izgled kade, kanalice, slavine i svega što ide uz to. Ipak, ako se ne posveti dovoljno pažnje ovim unutarnjim komponentama, lako može doći do kvarova, curenja vode i vlage tamo gdje ju ne želimo.

Vlaga u zidu ili stropu ogroman je problem koji zahtijeva puno vremena, živaca i novca da bi se adekvatno riješio, osobito ako napravite problem i susjedima. A do problema izuzetno lako može doći ako se posao nestručno obavi. Fizika je jednostavna - voda uvijek nađe neki put, makar i najmanju pukotinu.

Iz tih razloga, obavezno vodite računa o sljedećim stavkama:

1. Hidroizolacija

Hidroizolacija je obavezna i najbolje neka ju postavi majstor. Čini ju više faktora, no ključan je hidroizolacijski premaz te hidroizolacijske trake koje služe za brtvljenje spojeva i sl. Kanalice najčešće dolaze u paketu s hidroizolacijskim trakama i mrežicom.

2. Pravilan pad

Kod ovog tipa odvoda apsolutno je nužno podesiti pravilan pad poda u tušu, kako bi voda otjecala u kanalicu. U suprotnom može se zadržavati u prostoru tuša ili preliti dalje u kupaonicu. Još jedan razlog zašto ovaj postupak treba obavljati majstor.

3. Fuge

Kod tuševa s kanalicom uz pločice se ne koriste klasične fuge, nego fleksibilne fuge, a dobro rješenje je i masa za fugiranje bazena.

Prednosti tuš kanalice

Prednosti kanalice nije teško nabrojati, one su očigledne.

Jednostavnost

Kanalica se u potpunosti integrira s podom unutar vašeg tuša, o nju nećete zapeti. Jednostavno, uz kanalicu vam nije potrebna nikakva kada. Sve što vam treba je kvalitetna hidroizolacija, pločice, kanalica i majstor koji će sve to složiti u kvalitetnu i za upotrebu sigurnu cijelinu.

Praktičnost

Tuš s kanalicom čisti se i održava puno lakše od tuš kabine, pa čak i od niske kade. S obzirom da je tuš kabina često najveća nastavka za čišćenje u kupaonici, rješenje s kanalicom može vam značajno uštedjeti trud i vrijeme.

Atraktivnost

S obzirom da se potpuno stapa s podom, kanalica ne nagrđuje izgled vašeg tuša i kupaonice u cjelini. Walk-in tuš s kanalicom sam po sebi izgleda vrlo atraktivno i to ga čini sve popularnijim rješenjem.

Jednostavno čišćenje

Čišćenje kanalice prilično je jednostavno. One imaju poklopac koji je prilično čvrst i nećete ga oštetiti prilikom tuširanja, no lako se otvara i omogućuje da očistite kanalicu.

Gdje kupiti tuš kanalicu?

Kanalicu možete kupiti u bilo kojoj trgovini sanitarijama, a naći ćete ih i u većim trgovačkim lancima koji sadrže građevinsku i sličnu opremu. Uz to, vrlo su dostupne i putem web trgovina kojih ne nedostaje i na našem području, tako da ćete, gdje god pogledate, sasvim sigurno pronaći odgovarajuće rješenje za sebe.

Ugradnja kanalice u Osijeku

Kad je kanalica u pitanju, možemo reći da imamo poprilično iskustva s ugradnjom iste u gradu Osijeku i okolici. Sve više klijenata se odlučuje na ovu soluciju po pitanju kupaonice iz brojnih razloga navedenih u tekstu iznad. Kao i u svim ostalim radovima, i kod ugradnje kanalice ulažemo maksimum truda i kvalitete, posebno jer se radi o sustavu koji, ako se ne uradi kako treba, može uzrokovati velike probleme. Naš cilj uvijek je ugradnju obaviti potpuno temeljito i sigurno za uporabu.

Ako planirate unaprijediti vašu kupaonicu tušem koji umjesto klasičnog odvoda ima kanalicu, stojimo vam na raspolaganju. Kontaktirajte nas s povjerenjem.


Provjerite naše ostale blog objave.

© Copyright 2020 - Vodoinstalater Osijek - Sva prava zadržana. 
iQ-Agencija
envelopephone-handsetmap-markercrossmenu